Norway 2016 - part 2


 
Mezi další místa, které jsme navštívili během naší cesty po Norsku, patří například kostel Rødven Stavkirke, postavený ve 13. století. Poté jsme se vydali na známou cestu Trollstigen, u které vás každý průvodce varuje, že by zde měli řídit zkušenější řidiči. Ale upřímně, tato cesta byla jedna z těch pohodovějších, jelikož na většíně cest po Norsku a to i těch 1.třídy, se kolikrát vejde pouze jedno auto. Když už se vyškrábete bez úhony až nahoru, máte možnost vidět nádherný pohled do údolí protkaný právě touto silnicí. 
Další zastávkou pro nás byl Geirangen, městečko na konci fjordu, kam zajíždějí obrovské výletní parníky. Po cestě jsme potkali spoustu dalších zajímavých míst, jako například Gudbrandsjuvet či Holsbrua a Ørnesvingen, s výhledem právě na Geiranger. Čekali jsme velké město, kde si zajdeme na dobrou večeři, nejlépe na nějakou rybičku, nicměně jsme našli 2 restaurace nabízející pizzu a těstoviny a tři bistra. A takhle obdobně to bylo všude. Kdo by řekl, že budu někdy ráda za vepřovou konzervu :-) (Lidl 95% masa ;-))

Between places which we visited during our Norway roadtrip belongs f.e. Rødven Stavkirke, church built in 13th century. Then we left for Geiranger, a city at the end of Geiranger fjord. On the way we drove up the hill on the famous Trollstigen. Don´t be affraid it is not that scary as everyone says, there are worst roads in Norway, even the 1st class roads. We stopped at Gudbrandsjuvet,Holsbrua and Ørnesvingen, with a beautifull view over the Geiranger fjord. We were looking forward to go to some nice restaurant there, to have some fish speciality, but there was no place like that. So we had to stick with our safety stock :-) ...

 
 
 
 
 

   
   
 
 
 

Related Articles

0 komentářů: